Medlemsmøte 30.1.19

Medlemsmøte for Ringerike Ap

30. jan, kl. 18:00 — 21:00, Ringerike rådhus

Saksliste:

1: Årsmøtedato for 2019

I partiets vedtekter under § 3 Årsmøtet, står det følgende: Årsmøtet avholdes i løpet av februar måned hvert år.Grunnet andre aktiviteter, sier ikke styret at dette lar seg gjennomføre i 2019.

Forslag til vedtak: Årsmøtet 2019 avholdes lørdag 16 mars 2019

2: Fremtidig organisasjonsstruktur i Arbeiderpartiet

Innleder ved fylkesleder Martin Kolberg

Debatt

Forslag til vedtak:

Ringerike Arbeiderparti mener det er viktig at Arbeiderpartiet snarest tar tak i fremtidig organisering som følge av regionreformen.

 Arbeiderpartiet skal være et grasrotparti med korte avstander mellom det enkelte medlem og tillitsvalgte og ansatte i partiorganisasjonen. Ringerike Ap er bekymret for at dagens organisering med 3 fylkespartier i Viken, hvor man organisatorisk ikke har en felles vedtaksdyktig forsamling og kun et samarbeidsutvalg som overbygging av de 3 fylkespartiene, kan føre til en lite helhetlig styring og vil gjøre det vanskelig å forankre avgjørelser om Viken i medlemsmassen. Samtidig er Ringerike Ap bekymret for en eventuell organisering hvor Buskerud, Akershus og Østfold slås sammen til ett Viken Arbeiderparti med tanke på størrelse og antall kommunepartier som vil tilhøre et slikt organisatorisk ledd.

Ringerike Ap mener om man oppretter Viken Arbeiderparti og legger ned Buskerud-, Akershus og Østfold Arbeiderparti, bør man se på vedtektsendringer som tillater at det under et fylkesparti (Viken Ap) kan organiseres regionale partiorganisasjoner med organisatorisk støtte med eksempelvis Regional Leder, nestleder, Studieleder, kasserer og regional partisekretær. Det må også ses på hvordan man praktiserer representantskapsmøter inn i en så stor organisasjon. Dette med bakgrunn i at representantskapet ikke bør bli for stort i antall medlemmer som gjør det vanskelig å møtes, samtidig som man på en god måte sikrer representasjon inn i Viken Ap, som medlemmene og kommunepartiene føler seg deltakende i.

Vedtaket oversendes Buskerud Ap med ønske om å behandle saken på representantskapsmøte, samt partisekretær og leder i Ap

3: Eventuelt